laster en andere vertellingen

20120812-003937.jpg
titel: laster en andere vertellingen
auteur: a.p. tsjechov
uitgever: papieren tijger
# pagina’s: 128
prijs: € 14,50

was ik toch helemaal vergeten wat voor een fantastisch verteller tsjechov is, en de bijzonderheid van zijn levensbeschouwingen, ondanks de voor mijn doen te bloemrijke schrijfstijl en ondanks de zwaarte van de onderliggende thematiek, des mens onvermogen tot ingrijpende verandering, verbonden met de naargeestige tijdgeest waarin zijn werk tot stand kwam. kortom heerlijke vertellingen. lekker stukje: de literatuurleraar (1894): ja, en zijn hele geluk, overwoog hij, had hij zomaar gekregen, en in wezen was het voor hem net zo’n weelde en even nutteloos als medicijnen voor een gezond mens; als hij, net als de enorme meerderheid van de mensen, gebukt zou gaan onder de moeite voor een stukje brood, moest vechten voor het bestaan, als zijn rug en borst pijn zouden doen van het werken, dan zouden het avondeten, de gezellige woning en het gezinsgeluk nodig zijn geweest, een beloning en een verfraaiing van zijn leven; nu echter had dat alles een of andere vreemde, onbepaalde betekenis. hoe belachelijk is veel van, in ieder geval westers, hedendaags ongeluk?

Over olikilo

happy, satisfied, studious, (let) do, reach, tech, different, Dominika, kids, CEO of Sue (infra & open source gurus)
Dit bericht werd geplaatst in literatuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s