steve jobs de biografie

titel: steve jobs de biografie
auteur: walter isaacson
uitgever: spectrum
prijs: € 25,00 (kado van evelien)

lezen! vele pagina’s onmens. waarom? om en door iets moois en bruikbaars te maken! hoe? mensen laten geloven dat ze een deuk in ’t universum kunnen slaan. en wie wil daar nou niet bijhoren.

tijdens:
nu op bladzijde 223 van de 678, wat een onmogelijk mens was dat zeg.
op bladzijde 262 komt het woord unix voor het eerst voor.
op bladzijde 323, wordt gesuggereerd dat steve een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft … niet wat mild?
op bladzijde 454, lezen kost een hoop tijd, geen probleem zolang het je ideeën geeft. er valt al beter met hem samen te werken.
op bladzijde 473 wordt hij menselijker, heeft een duidelijke extreem goede productvisie. beter is te zeggen dat hij een bedrijf aan het bouwen is dat hem moet overleven 😉 ook vermeldenswaardig en te waarderen is dat de auteur zelf niet op de voorgrond treedt.
13 april ai – heiligschennis – ssd in mijn mba vervangen door grotere en snellere. leuke bevinding: die dingen zijn van binnen ook ge-designed! echt mooi! waarom zitten er schroeven in? omdat apple er zelf in moet kunnen 😉 kan het toch kapot en is het te duur om het dan te vervangen door een nieuwe? die prijs was kennelijk te hoog voor het ideaal “gesloten systemen” 😉
op bladzijde 593 op de top en bijna op. vraag mensen niet wat ze willen geef het ze!
bladzijde 678 de verwachtingen zijn uitgekomen.

vooraf:
1 wat is ‘t?
iemands levensverhaal door iemands ogen. in dit geval het levensverhaal van de recent overleden steve jobs door diens en walter isaacson’s ogen. geschreven tijdens de doodstrijd van steve tegen kanker, in zijn opdracht.
2 waarom wordt ’t geschreven?
daar zijn waarschijnlijk zoveel antwoorden op als er biografieën zijn. generaliserend, idool verheerlijking, de autobiografische voor onsterfelijkheid, geschiedschrijving in het geval gaande over historische figuren en laten we ordinair geld verdienen niet vergeten.
3 waarom is deze geschreven?
in dit geval denk ik dat steve zijn levensverhaal aan zijn kinderen wilde vertellen. maar waarom dan publiceren? ego? misschien kom ik er nog achter tijdens het lezen. inderdaad voor zijn kinderen, en gepubliceerd om slechtere biografieën van anderen die zeker zouden verschijnen voor te zijn.
4 waarom leest iemand een biografie?
idolaat. ter lering.
5 waarom heb ik deze gekregen?
ze had me een bijzondere scheurkalender willen geven, maar die was niet meer te krijgen. toen dacht ze hier aan. waarschijnlijk omdat ik in de computers zit en heel veel apple producten heb en redelijk vaak vernieuw. wie weet verteld ze het me nog eens? vast niet omdat ik dun ben en vaak zwarte t-shirts met lange mouwen draag.
6 waarom ga ik ‘m lezen?
omdat ik ‘m heb gekregen. en ik benieuwd ben hoe dit mens dat zoveel vernieuwende en succesvolle producten heeft gecreëerd als persoon, man, vader, baas, collega, vriend en mens was. dat is nogal wat gevraagd van een boek. voor geen van deze mensen was hij een gemakkelijk en vriendelijk mens, voor allen was hij iemand die zijn dromen realiseerde.
7 wat verwacht ik?
zie 6 plus mooi boek (mooie grote (groter dan normaal) schreefloze strakke letters en veel witruimte vallen direct op) dat lekker leest met niet al te veel geneuzel over board room fights.
8 komen de verwachtingen uit?
dan gaan we maar eens lezen… tot over een tijdje.

Over olikilo

happy, satisfied, studious, (let) do, reach, tech, different, Dominika, kids, CEO of Sue (infra & open source gurus)
Dit bericht werd geplaatst in biografie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s