rediscovering the greatest human strength – willpower


titel: rediscovering the greatest human strenght – willpower
auteurs: roy baumeister, john tierney
uitgever: the penguin press
prijs: € 26,99

alleen bij vrienden kom ik in aanraking met nieuws op papier, en ik moet toegeven dat je dan dingen tegenkomt die je op nu.nl niet tegenkomt, in dit geval namelijk een recensie van dit boek (in het nrc). van deze recensie heb ik een fotootje gemaakt en als kopen in mijn gtd-lijst geplaatst (deze opmerking snap je wel als je het boek gelezen hebt).

waar gaat het over? het geeft een overzicht van het psychologie onderzoeksgebied wilskracht en zelfcontrole door wetenschapsredacteur van de new york times john tierney, in dit vakgebied is de andere auteur roy baumeister een toonaangevende onderzoeker.

waarom heb ik het gekocht? de meesten die zien dat ik dat boek heb geven als reactie “daar heb je toch wel genoeg van?”. ik moet zeggen dat dat misschien zo moge lijken, maar meer zelfcontrole is altijd welkom. bovendien heb ik een paar jaar psychologie gestudeerd en nog steeds een zwak voor dit vakgebied.

welke motieven je ook hebt, als het onderwerp je interesseert en je wilt ook nog praktisch bruikbare tips dan is het een must read. voor degenen met een lichter engels vocabulair, hou de smartphone met google translate in de aanslag, je leert er ook nog wat engels bij.

wat me nou zou boeien is de resultaten te zien van verschillende wetenschappelijke disciplines die vanuit hun eigen methoden dit onderwerp onderzoeken. (dit is een linkje naar een boek dat ik in april ga kopen)

Over olikilo

happy, satisfied, studious, (let) do, reach, tech, different, Dominika, kids, CEO of Sue (infra & open source gurus)
Dit bericht werd geplaatst in populair wetenschappelijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s